Banja Luka

Počinje proljećna deratizacija u Banjaluci

Počinje proljećna deratizacija u Banjaluci
Foto: Gradska uprava | Počinje proljećna deratizacija u Banjaluci

Preventivna proljećna deratizacija na području grada počinje danas, 10. maja, a ovom sistemskom akcijom biće uključena sva gradska i prigradska naselja, kao i zelene površine.

Sistemsku deratizaciju sprovodi preduzeće "Eko-bel", a kako je za "Nezavisne" kazao direktor Vladimir Šušnjar, prva sedmica akcije će obuhvatiti sprovođenje mjera na školskim objektima, obdaništima, kao i deratizacija zgrade Gradske uprave i Banskog dvora.

"Ova akcija će obuhvatiti i obale rijeka u gradu, kao i sve zelene i javne površine", kazao je Šušnjar.

Naglasio je da će se prvo obaviti deratizacija u gradskim naseljima, nakon čega će se prošiti i ka prigradskim, a kako dalje navodi, biće uključene sve mjesne zajednice.

"Izvršićemo deratizaciju zgrade Vlade, Palate predsjednika Republike Srpske, a nakon toga dolazi na red deponije u Ramićima", kazao je Šušnjar.

Posebno apeluje na građane da svoje objekte, sa naglaskom na podrumske prostorije, dovedu u red, kako bi glodarima ponuđeni mamci bili jedina hrana te da se na taj način ostvari puni efekat deratizacije.

"Da bi akcija bila što uspješnija, molimo građane da našim stručnim ekipama omoguće izvođenje deratizacije te da djeci i domaćim životinjama onemoguće pristup mamcima. Vrlo je važno da se svi građani pridržavaju propisanih uputstava i mjera opreza koje će im na terenu dati stručne ekipe ", naveli su iz "Eko-bela".

Kako je Šušnjar dalje kazao, trenutno se sprovode pripreme za suzbijanje komaraca te se ova aktivnost može očekivati naredne sedmice, što sve zavisi od vremenskih uslova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije