Banja Luka

Počinje proljećna sadnja blokovskog zelenila

Počinje proljećna sadnja blokovskog zelenila
Foto: Gradska uprava | Počinje proljećna sadnja blokovskog zelenila

Proljećna sadnja trebalo bi da počne već krajem ovog mjeseca, u zavisnosti od vremenskih uslova, naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Shodno tome određena je sadnja u naseljima Centar, Starčevica, Nova varoš, Lazarevo, Mjesec, Borik, Srpske toplice, Ada te Kočićev vijenac.

"Sadnja je planirana na mnogim lokacijama na području grada kao nastavak projekta "Zelena Banjaluka", objasnili su iz Odjeljenja.

Iz resornog odjeljenja poručuju da su s početkom proljećne sezone planirani ozbiljni radovi na polju sadnje, ne samo drvenastih vrsta, već se intenzivno radi i na planiranju novih oblika zelenih struktura.

Kako kažu, plan je da se proljećnom sadnjom obuhvati što više naselja, u nastojanju da se uravnoteži odnos između samih naselja u odnosu na prethodnu, jesenju sadnju.

Predviđena je i popuna drvoreda, te sadnja blokovskog zelenila u parkovima i oko dječjih igrališta.

"Na proljeće je planirana i rekonstrukcija drvoreda u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, kao i rekonstrukcija drvorednih pravaca na više lokacija, kako u centru grada, tako i na dominantnim saobraćajnim koridorima", naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije