Banja Luka

Počinje proširenje raskrsnice kod nekadašnjeg 'Čajavca'

Počinje proširenje raskrsnice kod nekadašnjeg 'Čajavca'
Foto: N.N. | Počinje proširenje raskrsnice kod nekadašnjeg 'Čajavca'

BANJALUKA - Kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve u vrijeme najvećih zagušenja, sutra će početi radovi na proširenju raskrsnice ulica Jovana Dučića – Vuka Karadžića, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su pojasnili, na ovoj raskrsnici, iz smjera Muzičke škole, saobraćajnica će prije raskrsnice biti proširena za oko jedan metar s lijeve i desne strane, čime će se stvoriti uslovi za dvije saobraćajne trake iz navedenog smjera.

"Takođe, dalje ka Novoj Varoši, saobraćajnica se proširuje sa desne strane u dužini od pedesetak metara, čime se i iz smjera Nove Varoši stvaraju uslovi za dvije izlazne saobraćajne trake", naglasili su iz odjeljenja.

Dodali su da će se na ovaj način doprinijeti povećanju kapaciteta navedene raskrsnice, te boljem protoku saobraćaja, jer saobraćajni tok odnosno vozila koja skreću lijevo, zbog posebne saobraćajne trake koja im je obezbjeđena, neće negativno uticati na one koji idu pravo, odnosno skreću desno.

Zbog otežanog odvijanja saobraćaja, iz odjeljenja apeluju na vozače za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja radova.

Podsjećamo da su ovakve građevinske intervencije urađene na saobraćajnoj infrastrukturi u prethodnom periodu dale pozitivan efekat. Između ostalog, dodatne saobraćajne trake urađene su na Buluevaru Živojina Mišića iz smjera „Toplane“, na izlazu Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit, zatim produženje saobraćajne trake namijenjene za lijeva skretanja sa Zapadnog tranzita (kod bivšeg Čajavca).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije