Banja Luka

Počinju radovi na novom mostu u Dragočaju

Počinju radovi na novom mostu u Dragočaju
Foto: N.N. | Počinju radovi na novom mostu u Dragočaju

Stari i dotrajali most u centru Dragočaju do ljeta bi trebao biti zamijenjen novim, savremenijim prelazom preko rječice Dragočajke koji će imati dvije saobraćajne trake i trotoare za pješake.

Građevinci izlaze na teren krajem ovog mjeseca, a iz gradskog budžeta za realizaciju ovog značajnog projekta izdvojeno je nešto više od 200.000 KM.

Izgradnja novog mosta samnjiće i rizik od izlijevanja Dragočajke koja je zbog smanjenog profila, čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Slavenko Tadić, uvjeren je da će gradnja novog mosta riješiti problem velikog broja mještana ovog naselja.

-Novi most bi znatno trebao ubrzati saobraćaj jer sadašnji ima samo jednu saobraćajnu traku. Osim toga, biće i bezbjedniji prelaz pješaka, posebno djece koja idu u školu, jer na starom mostu nema trotoara. Uz to, biće obezbjeđen i bolji protok Dragočajke, što je od izuzetenog značaja zbog preventive protiv poplava – istakao je Tadić.

Prema projektu, novi most biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, po izgradnji novog mosta, biće potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

U cilju poboljšanja uslova života mještana tog kraja, nedavno je urađena nova putna infrastruktura u naselju Ramići i obnovljen most na rječici Ivaštanki. Takođe u zaseoku Gradina prošle godine, u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke.

Izgradnja novog mosta u centru Dragočaja je prvobitno bila planirana još prošlog ljeta, ali je taj posao odložen zbog neuspješnih procedura javnih nabavki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije