Banja Luka

Podmlađena Vatrogasna brigada u Banjaluci

Podmlađena Vatrogasna brigada u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Podmlađena Vatrogasna brigada u Banjaluci

U prostorijama Vatrogagasno – spasilačke brigade Banjaluka, održano je polaganje stručnog ispita, kako teorijskog tako i praktičnog dijela za profesionalnog vatrogasca-spasioca, nakon šestomjesečne obuke, a 16 pripravnika brigade je pristupilo polaganju ispita, te su svi su položili.

"Želimo da čestitamo našim mlađim kolegama i im poželimo uspješan nastavak rada u Profesionalnoj teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Banjaluka", navedeno je iz ovog Odsjeka.

Dodaju da su vatrogasci pripravnici i ranije prošli obuku "Spasavanje sa strmih terena" koju su realizovali pripadnici Gorske službe spašavanja Banjaluka, a prethodno je uspješno izvedena i završena obuka "Rescue 3", odnosno spasavanje na vodi, koja je realizovana sa instruktorima iz Rafting centra "Kanjon", baš kao i ronilački kurs za kategoriju "Ronilac sa jednom zvijezdom".

"Vatrogasci pripravnici su u toku pripravničkog staža sticali iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice, nakon čega su stekli  uslove za polaganje stručnog ispita za vatrogasca", istakli su oni.

Podsjećamo, Gradska uprava je početkom godine, nakon 20 godina raspisala konkurs za vatrogasce, a sve sa ciljem da se poboljša starosna struktura, odnosno podmladi Vatrogasna brigada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije