Banja Luka

Podrška "Poligrafa" kandidaturi Radojičića za gradonačelnika

Podrška "Poligrafa" kandidaturi Radojičića za gradonačelnika
Foto: Facebook | Podrška "Poligrafa" kandidaturi Radojičića za gradonačelnika
Srna

BANJALUKA - Političko-građanski front "Poligraf" će na predstojećim lokalnim izborima podržati kandidaturu Igora Radojičića /SNSD/ za gradonačelnika Banjaluke, s ciljem nastavka dobre saradnje, koja je u prethodne četiri godine doprinijela razvoju i međunarodnoj prepoznatljivosti grada.

Predsjednik "Poligrafa" Zoran Talić rekao je da se saradnja sa gradonačelnikom zasniva na projektnim i programskim principima, saopšteno je iz ove političke partije.

"Zajedno dogovaramo projekte za Banjaluku da bi se razvijala u pravcu regionalnog centra u mnogim oblastima, a u okviru te saradnje grad sve više postaje međunarodno prepoznatljiv", istakao je Talić.

On je napomenuo da se grad ravnomjerno razvija, od društvenih, sportskih, socijalnih sfera do komunalne i saobraćajne infrastrukture, te da se upravo na tim projektima razvija saradnja i međusobno razumijevanje sa aktuelnim gradonačelnikom.

Radojičić je zahvalio za podršku članovima "Poligrafa", te izrazio uvjerenje da bi Banjaluka sa načinom razmišljanja, rada i truda koje su u prethodnim godinama imali odbornici "Poligrafa" sigurno mogla da napravi još veći korak naprijed.

"Pokazalo se u prethodnom periodu da su to ljudi i opcija koji su vrlo iskreni, pošteni, sa jasnim konceptima i idejama za razvoj Banjaluke. Želim im iskren uspjeh na prvim izborima na koje izlaze", naglasio je Radojičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije