Banja Luka

Podršku pri rođenju djeteta dobilo 3.500 porodilja

Podršku pri rođenju djeteta dobilo 3.500 porodilja
Foto: Ustupljena fotografija | Podršku pri rođenju djeteta dobilo 3.500 porodilja

BANJALUKA - Novčanu isplatu koju grad Banjaluka dodjeljuje pri rođenju djeteta, od uvođenja ove mjere, dobilo je oko 3.500 porodilja.

Kako su kazali u Odjeljenju za društvene djelatnosti, obrada zahtjeva odvija se u kontinuitetu.

"Nakon što se zaprimljeni zahtjevi evidentiraju, vrši se provjera ispunjenosti uslova, a zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom odmah se i isplaćuju. To potvrđuje i podatak da je od ukupno 260 zahtjeva koji su pristigli od početka godine, već isplaćeno njih 220", navode u ovom odjeljenju.

Rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta je šest mjeseci od rođenja djeteta.

Napominju da zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter jedan ili dva.

Kako navode, uz popunjen zahtjev, potrebni su uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja, kopija kartice tekućeg računa, kućna lista i uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka za dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije