Banja Luka

Podsticaji za 79 korisnika

BANJALUKA - Banjalučki Centar za razvoj i unapređenje sela dodijelio je prošle godine 334.981 KM podsticajnih sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje za ukupno 79 korisnika.

Dodijeljena sredstva namijenjena su za sufinansiranje projekata u poljoprivrednoj proizvodnji i nabavku materijala, opreme i poljoprivredne mehanizacije. 

"Pružanjem ovakvog vida podrške stvaraju se preduslovi za jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranje tržišno orijentisanih proizvođača, povećanje njihove konkurentnosti i smanjenje stope nezaposlenosti", rečeno je Srni u Centru za razvoj i unapređenje sela Banjaluka. 

Kada je riječ o ostalim aktivnostima, u Centru navode da su u 2014. godini izgrađena 23 kilometra distributivne mreže podsistema "Vulini", vodovodni sistem "Banjica", te da je završen cjevovod za naselje Baralići i rekonstruisan cjevovod u naselju Vukliševići. 

Uz učešće građana izgrađeno je i oko 20 kilometara novog cjevovoda u mjesnim zajednicama Rekavice i Donja Kola, a tehnička služba Centra izvršila je i oko 1.200 raznih intervencija na održavanju vodovoda i priključeno je 230 novih potrošača. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije