Banja Luka

Podzemni i nadzemni kontejneri na još tri lokacije u Banjaluci

Podzemni i nadzemni kontejneri na još tri lokacije u Banjaluci
Foto: Gradska uprava | Podzemni i nadzemni kontejneri na još tri lokacije u Banjaluci

BANJALUKA - Nastavljena je akcija postavljanja podzemnih i novih nadzemnih kontejnera u Banjaluci, a oni su danas postavljeni preko puta parka "Mladen Stojanović", te u ulicama Nikole Pašića i Srpskoj.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da se grad presvlači u novo ruho te da se ovim započinje priča koja je trebalo odavno da krene ili čak završi do sada, a to je postavljanje podzemnih i nadzemnih kontejnera.

Istakao je da grad najljepših oaza i bulevara ostavlja utisak na svakog posjetioca, zbog čega se ne može dozvoliti da dotrajali kontejneri narušavaju njegov izgled.

"Dotrajale kontejnere je potrebno zamijeniti novim i ljepšim, te smo zato zajedno sa preduzećem 'Čistoća' pokrenuli veliki projekat koji zahtijeva vrijeme i ne može se realizovati preko noći. Ipak, naš cilj je da ovo realizujemo u nekom pristojnom roku i da u narednih nekoliko mjeseci postavimo 30 podzemnih i 50 novih nadzemnih kontejnera", kazao je on.

Pojasnio je da je riječ o savremenim kontejnerima koji imaju sigurnije i praktičnije mehanizme za otvaranje i zatvaranje, kakvi se odavno koriste u brojnim svjetskim gradovima. Aleksandar Bajić, direktor "Čistoće", kazao je da će, osim podzemnih kontejnera, na lokacijama gdje tehnički uslovi budu dozvoljavali biti ugrađeni i nadzemni kontejneri, koji će zamijeniti dotrajale.

"Prednost podzemnih kontejnera je višestruka. Njihova funkcija je da primaju velike količine smeća. Na ovoj lokaciji, preko puta parka 'Mladen Stojanović', nekad smo imali desetak starih nadzemnih kontejnera, a njih smo zamijenili jednom lokacijom sa ovim podzemnim kontejnerima", kazao je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije