Banja Luka

Pogledajte lokacije u Banjaluci gdje se možete rashladiti

Pogledajte lokacije u Banjaluci gdje se možete rashladiti
Foto: Velibor Tripić | Pogledajte lokacije u Banjaluci gdje se možete rashladiti

BANJALUKA - Temperature koji dostižu 40 stepeni navele su brojne građane i turiste da osvježenje potraže u rijeci Vrbas te su u potrazi za rashlađenjem napunili kupališta širom Banjaluke.

Kako je grad na Vrbasu pun prelijepih plaža, od kojih je svaka posebna na svoj način, građani svoj spas od toplih dana mogu potražiti na različitim lokacijama širom grada.

Ekipa "Nezavisnih" obišla je plaže širom grada na Vrbasu koje obiluju velikim brojem posjetilaca. Građani osvježenje mogu da potraže na gradskoj plaži kod Zelenog mosta, kupalištu u Karanovcu, a vrlo zanimljiva lokacija su i Srpske toplice.

Pored njih, za posjetioce je otvoreno i kupalište na Suturliji, u Novoseliji, kao i kupalište Vrućica.

Tako je plaža kod Zelenog mosta bila krcata kupačima svih starosnih dobi, od najmlađih sugrađana do onih koji tu dolaze već godinama.

Kako je rekao jedan mještanin koji se na Vrbasu kupa gotovo 50 godina, ni jedan bazen ne može zamijeniti rijeku.

"Ništa se ne može mjeriti s ovim prirodnim hladom", kazao je ovaj mještanin te dodao da se na ovoj plaži kupa gotovo svaki dan.

"Vrbas je rijeka koja ima dušu. Kako dolazim ovdje godinama primijetio sam da u različitim periodima čak mijenja i boju", kazao je on.

Kako je dalje dodao, osvježenje u ovim vrelim danima nekad potraži i u večernjim satima kada je Vrbas malo hladniji.

"Plaža je posebno postala atraktivna kada su je uredili, a naročito kada su postavili nove tuševe", kazao je ovaj dugogodišnji kupač.

Njegov kolega, koji takođe Vrbas posjećuje godinama, rekao je da voli prirodu, tako da im ove visoke temperature nisu nikakva prepreka.

"Na ovim visokim temperaturama kupanje u hladnom Vrbasu je spas", kazao je njegov drug s plaže.

Prirodni hlad od drveća koji ova plaža nudi iskoristila i jedna mještanka, koja je tu zajedno sa svojom kćerkom tražila osvježenje.

"Kada mi obaveze dozvole ja odmah dođem ovdje. Gledam da stignem bar jednom sedmično", kazala je ova mještanka.

Plaže na Vrbasu su ovih dana zbog visokih temepratura pune kupača - od djece do najstarijih, od građana do turista, a svi se slažu da je toplotni talas lakše podnijeti uz rijeku, dok je posebno interesantan broj turista koji se ove godine prvi put kupaju na Vrbasu.

Posebnu pažnju naše ekipe privukao je jedan mladi bračni par, koji je na svom putu od Banjaluke do Sarajeva spas od visokih temperatura potražio u usputnoj plaži u Karanovcu.

"Prvi put se kupamo u Vrbasu. Bili smo u prolazu pa smo na brzinu svratili da se rashladimo i uistinu je divno", kazala je ova gospođa u pratnji supruga.

Kako je dalje istakla, u Banjaluci su se zatekli zbog koncerta, a ovo im je samo poboljšalo već lijepo iskustvo.

Iz Doma zdravlja Banjaluka poručili su da se u narednim danima očekuju izuzetno visoke temperature koje mogu negativno uticati na zdravlje.

S obzirom na ovu situaciju, vjerujemo da će u narednim danima veliki broj Banjalučana iskoristiti Vrbas radi osvježenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije