Banja Luka

Pogledajte novoizgrađeni "Zeleni most" i atmosferu na otvaranju

Pogledajte novoizgrađeni "Zeleni most" i atmosferu na otvaranju
Foto: Velibor Tripić | Pogledajte novoizgrađeni "Zeleni most" i atmosferu na otvaranju

BANJALUKA - Uz vatromet i prisustvo brojnih posjetilaca svečano je otvoren novi most na lokaciji nekadašnjeg Zelenog mosta.

Most su, paljenjem svjetla, svečano otvorili Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.


Povezana vijest:

Uz vatromet otvoren "Banjaluka most", nekadašnji "Zeleni most" 


Svojom pjesmom "Rijeka bez imena" ovu svečanost je uljepšala banjalučka pjevačica Marija Šestić.

Novi most sa dvije saobraćajne trake, obostranim biciklističkim i pješačkim trakama i vidikovcem sada spaja naselje Obilićevo i Kočićev vijenac i predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita, a uveliko će rasteretiti saobraćaj u gradu.

Ono što novi most čini posebnim je moderna rasvjeta koja pored rasvjetnih tijela na samom mostu, ima rasvjetu i na središnjem stubu.

Ovo je prvi od ukupno tri nova planirana mosta na Vrbasu. Nakon sprovođenja potrebnih procedura, do kraja ove godine uslijediće početak radova na izgradnji novog mosta u Srpskim toplicama, a krajem iduće godine planiran je početak izvođenja najvećeg projekta iz oblasti mostogradnje - novom mostu u naselju Dolac, koji bi trebalo da skrati put od Starčevice do centra grada na svega nekoliko minuta.

U galeriji možete da pogledate kako izgleda novoizgrađeni most, kao i atmosferu na otvaranju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije