Banja Luka

Pohod "Banjalučkom transverzalom" 2024.

Pohod "Banjalučkom transverzalom" 2024.
Foto: Facebook | Pohod "Banjalučkom transverzalom" 2024.

Planinarsko društvo "Kozara" organizuje tradicionalnu akciju "Banjalučka transverzala", koja će se održati 21. aprila 2024. godine.

Kako kažu, polazak je planiran u devet časova ispred Tvornice obuće "Bema", a završetak manifestacije u 17 časova kod Planinarskog doma na Šibovima.

"Planinarski dom Šibovi otvoren je za sve posjetioce, a smještajni kapacitet ovog doma je 32 osobe. U toku akcije biće pripremljen kuvani obrok za sve učesnike, koji će biti poslužen kod Planinarskog doma Šibovi", kazali su oni te dodali da će u Planinarskom domu "Šibovi" biti svirka banjalučkog benda "Strings Acoustic Orchestra".

"Svi učesnici dužni su sa sobom ponijeti: ličnu kartu, planinarske cipele, kabanicu ili vodonepropusnu jaknu, 1,5 l vode, lični set prve pomoći i lijekove ukoliko ih neko koristi", naveli su oni.

Staza je, kako dodaju, rekreativnog karaktera i pogodna za šetače, rekreativce i planinare.

"Utvrđena staza 'Banjalučke transverzale' polazi od Tvornice obuće 'Bema', preko Rajnerovog vrela, Trešnjika, Banj brda spuštajući se ka vrelu Vrućica, gdje se prelazi viseći most preko Vrbasa i ulazi u kanjon Suturlije, iz kojeg staza nastavlja dalje ka Planinarskom domu na Šibovima", istakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije