Banja Luka

Pokretni brojač za bicikle ustupljen Centru za životnu sredinu

Pokretni brojač za bicikle ustupljen Centru za životnu sredinu
Foto: Ustupljena fotografija | Pokretni brojač za bicikle ustupljen Centru za životnu sredinu

Grad Banjaluka ustupio je pokretni brojač bicikala Centru za životnu sredinu kako bi se došlo do kvalitetnijih podataka o učešću biciklista u saobraćaju, odnosno kako bi se poboljšala ova vrsta saobraćaja u gradu.

Kako navodi Milenko Džever, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, pokretni brojač će kroz svoje programe obavljati brojanje na različitim gradskim lokacijama te će ti podaci biti osnova za dalje planiranje i razvoj biciklističkog saobraćaja.

"Ustupanjem pokretnog brojača proces brojanja saobraćaja biće značajno olakšan Centru za životnu sredinu, koji tokom cijele godine sprovodi niz pilot-brojanja saobraćaja na području Banjaluke", naveo je Dragan Kabić iz Centra za životnu sredinu.

Prema njegovim riječima, ovo će omogućiti lakše i kvalitetnije praćenje biciklističkog saobraćaja u gradu.

"Zapravo, automatizacijom ćemo uspjeti da bolje preraspodijelimo naše kapacitete, prvenstveno ljudske, te da lakše i kvalitetnije na dnevnom nivou pratimo lokacije na kojima tokom cijele godine radimo brojanje saobraćaja. Zapravo automatskim brojanjem biciklista ljudi zaduženi za praćenje saobraćaja nastaviće da prate i broje ostale učesnike u saobraćaju na način na koji su to činili i do sada", zaključio je Kabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije