Banja Luka

Izvršitelji preuzeli "Balkon" od Milakovića (FOTO, VIDEO)

Izvršitelji preuzeli "Balkon" od Milakovića (FOTO, VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Izvršitelji pokušavaju preuzeti "Balkon" od Milakovića (FOTO)

BANJALUKA – Sudski izvrsitelji uz pomoć tehničkih lica preuzeli su cafe restoran Balkon, i u toku je popis imovine, javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta.

Preuzimanje lokala od strane kompanije "Malbašić" odvijalo se uz prisustvo jakih policijskih snaga, a na mjestu događaja okupio se i veliki broj građana.

Riječ je o atraktivnom poslovnom prostoru od 360 kvadrata na tri etaže oko kojeg se više od dvije decenije sporila sa preduzećem "Krajina Borac".

Ovaj lokal prethodno je "Krajina Borac", takođe uz asistenciju sudske policije, 2017. godine preuzeo od "Malbašić" kompanije.

Iako je prostor na osnovu pravosnažne sudske presude predao, vlasnik "Malbašić" kompanije Veselko Malbašić nije odustao pred Vrhovnim sudom RS je uspio da izdejstvuje odluku u svoju korist.

Zoran Milaković, vlasnik Krajina Borac kaže da se spor oko lokala vodi 22 godine. On je rekao da je prostor prodala Republika Srpska.

Danas nemamo vještaka da identifikujemo koliko ima kvadrata. Upoznao sam o svemu direktora policije, ministra MUP-a da se radi izvršenje nad imovinom Republike Srpske. Ako ja izgubim ovo Republika Srpska će morati nadoknaditi štetu jer je to prodala Republika Srpska", rekao je Milaković.

Andrej Došenović, pravnik u kompaniji Malbašić rekao je da je izvršenje završni čin.

 "Svaka strana koja gubi ima pravo da kaže šta misli. Na zakonit način smo usli u poslovni prostor", rekao je Došenović.

On je rekao da su svi sudovi, uključujući Vrhovni sud i Ustavni sud BiH potvrdili da je pravno valjan ugovor o kupovini poslovnog prostora.

"Kroz niz postupaka dokazali smo da smo u pravu", rekao je Došenović

 

@nezavisnenovine Sudski izvrsitelji uz pomoć tehničkih lica preuzeli su cafe restoran Balkon, i u toku je popis imovine, javlja novinar "Nezavisnih" sa lica mjesta. #balkon #banjaluka #policija #restoran ♬ original sound - Nezavisne novine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije