Banja Luka

Pomen Ivanoviću u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci

Pomen Ivanoviću u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci
Foto: N.N. | Pomen Ivanoviću u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci

BANJALUKA - U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je održan pomen ubijenom lideru Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću, u organizaciji Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Pomen je služilo sveštenstvo Eparhije banjalučke SPC.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov je uoči pomena novinarima rekao da je Ivanović bio veliki čovjek, pametan, obrazovan i najsnažnija srpska ličnost u posljednjih 20 godina na Kosmetu.

Zato smo, kazao je, odlučili da mu damo pomen ovdje u Banjaluci.

Prisjećajući se Ivanovića, Arlov kaže da je ubistvom Ivanovića izgubio prije svega srpski narod na KiM, ali i Srbiji i Srpskoj.

Govoreći o svom posljednjem susretu sa Ivanovićem, Arlov je rekao da su tada razgovarali o politici i o životu, te a je njegova supruga Milena tada rekla da bi najviše voljela da ne živi na KiM, jer se tamo ne osjeća dobro.

Arlov je rekao i da je Ivanović veoma volio Srpsku, da je bio vizionar, demokrata i principijelan u onome što radi.

"To ga je i održalo dok je tri godine bio nepravedno pritvoren i kada je štrajkovao glađu, imajući viziju opstanka Srba na Kosmetu", istakao je Arlov.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je rekao da je Ivanović bio jedan od civilizovanih, pametnih i plemenitih ljudi, te da tako dobri ljudi obično pretpre neko stradanje.

"Nažalost, Oliver je izgubio život i izražavam veliko saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali", rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije