Banja Luka

Pomoć boračkim kategorijama: Za 28 porodica 470.000 KM

Pomoć boračkim kategorijama: Za 28 porodica 470.000 KM
Foto: N.N. | Pomoć boračkim kategorijama: Za 28 porodica 470.000 KM

BANJALUKA - Jednokratnu novčanu pomoć za stambeno zbrinjavanje, u vrijednosti do 25.000 KM, dobilo je danas u Banjaluci 28 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, za šta je iz budžeta grada izdvojeno oko 470.000 KM.

Rješenja im je uručio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je rekao da su program stambenog zbrinjavanja ovih porodica započeli 2009. godine.

"Grad je ove godine u budžetu obezbijedio sredstva od 700.000 KM kako bismo konačno podvukli crtu i završili onaj dio stambenog zbrinjavanja koji je započeo", objasnio je Radojičić.

Naglasio je da je grad na ovaj način završio dio programa stambenog zbrinjavanja, na koji po zakonu nije imao ovu obavezu, ali je ušao u taj posao u namjeri da se pomogne tim kategorijama stanovništva.

Radojičić je rekao da je u programu stambenog zbrinjavanja koji se odnosi na dodjelu stanova grad do sada pratio aktivnosti Vlade RS, te da očekuje da će te aktivnosti biti nastavljene.

"Čekamo republički program koji treba da utvrdi Vlada RS, a u međuvremenu smo sve raspoložive stambene jedinice stavili na raspolaganje resornom gradskom odjeljenju da ih raspoređuje isključivo za kategorije porodica poginulih boraca i ratne vojne invalide koji su na rang-listi", pojasnio je Radojičić.

Goran Rogić, predsjednik Gradske boračke organizacije Banjaluka, rekao je da iako grad nema zakonsku obavezu, donesen je Pravilnik prema kojem lica koja grade mogu da dobiju do 25.000 KM bespovratnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije