Banja Luka

Poništen postupak javne nabavke za dogradnju banjalučke škole "Branko Radičević"

Poništen postupak javne nabavke za dogradnju banjalučke škole "Branko Radičević"
Foto: N.N. | Poništen postupak javne nabavke za dogradnju banjalučke škole "Branko Radičević"

BANJALUKA – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske donijelo je danas Odluku o poništavanju postupka javne nabavke za dogradnju Osnovne škole „Branko Radičević” u Banjaluci.

Odluka je donesena na osnovu Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i preporuke Komisije za javnu nabavku, saopšteno je iz Ministarstva.

Postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole „Branko Radičević“ Banjaluka poništava se iz razloga što je cijena prihvatljive ponude znatno veća od osiguranih sredstava za nabavku.

“Vlada Republike Srpske obezbijedila je 1,2 miliona maraka, koliko je predviđeno projektom za obnovu i proširenje objekta Osnovne škole „Branko Radičević“ Banjaluka. U skladu sa odlukom Vlade, Ministarstvo prosvjete i kulture provelo je otvoreni postupak javne nabavke za dogradnju ove škole u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH”, saopšteno je.

Komisija za javnu nabavku konstatovala je da je pristigla jedna ponuda i da je cijena prihvatljive ponude znatno veća od osiguranih sredstava za nabavku te preporučila Ministarstvu prosvjete i kulture da poništi predmetni postupak javne nabavke.

“Ovakva odluka proističe iz člana 69. Zakona o javnim nabavkama, gdje je u stavu 2. propisano da je ugovorni organ obavezan da poništi postupak javne nabavke u slučaju da su „cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku“, navodi se u saopštenju.

Protiv Odluke o poništavanju postupka javne nabavke za dogradnju Osnovne škole „Branko Radičević“ Banjaluka ponuđač ima pravo na žalbu u roku od 10 dana od dana prijema odluke. Po okončanju žalbenog postupka, biće ponovo pokrenut postupak javne nabavke za dogradnju objekta Osnovne škole „Branko Radičević“ .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije