Banja Luka

Ponovljen tender za novi most u Dragočaju

Ponovljen tender za novi most u Dragočaju
Foto: N.N. | Ponovljen tender za novi most u Dragočaju
Srna

BANJALUKA - Za izgradnju novog mosta u banjalučkom naselju Dragočaj ponovo je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon što je prvi tender poništen pošto je pristigla ponuda bila veća od procijenjene vrijednosti, rečeno je Srni u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Gradske uprave Banjaluka.

U ovom odjeljenju ističu da je prema drugoj ponovljenoj javnoj nabavci za izgradnju mosta procijenjena vrijednost radova oko 200.000 KM, a svi zainteresovani ponuđači treba da se prijave do 31. oktobra.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, gradnja mosta u Dragočaju već je trebalo da počne.

"Nažalost, nismo uspjeli dobiti izvođača iz prvog pokušaja jer je ponuđač za taj projekat tražio više za oko 50.000 KM u odnosu na procijenjenu vrijednost. Unutrašnjom realokacijom uspjeli smo obezbijediti dodatna sredstva i sada ponavljamo javnu nabavku", pojasnili su u odjeljenju.

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve naveli su da je plan da u toku ove godine izaberu izvođača, rezervišu sredstva i shodno vremenskim prilikama, započnu radove.

Novi most, prema podacima tog odjeljenja, biće dug 13 i širok devet metara, imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po.

Izgradnjom novog mosta u centru Dragočaja trebalo bi da bude smanjen rizik od izlivanja rijeke Dragočajke.

U nadležnom odjeljenju ističu da je zbog smanjenog profila rječica Dragočajka čestim izlivanjem iz korita u zoni postojećeg mosta, zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina.

"Zato je odlučeno da se most rekonstruiše, odnosno izgradi potpuno novi", rekli su Odjeljenju za saobraćaj i puteve i dodali da će po izgradnji novog mosta biti potrebno uraditi i pristupne saobraćajnice i urediti korito Dragočajke.

U naselju Dragočaj prošle sedmice u funkciju je pušten novi most preko rječice Dragočajke u Gradini za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 50.000 KM, a sagrađen je na lokalnom putu Gradina-Kaure-Šalići.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije