Banja Luka

Ponovo aktivirano klizište u Srpskim toplicama, bez vode pet naselja

Ponovo aktivirano klizište u Srpskim toplicama, bez vode pet naselja
Foto: N.N. | Ponovo aktivirano klizište u Srpskim toplicama, bez vode pet naselja

BANJALUKA - U dijelovima naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Karanovac, Pobrđe i Lauš te Ulici Đure Đakovića danas su ponovo bile suve slavine zbog aktiviranja klizišta u Srpskim toplicama, što je dovelo do pucanja vodovodnih cijevi.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je klizište aktivno te da je ponovo došlo do pucanja cijevi.

"Najvjerovatnije će se morati raditi veći zahvati - jedan radi stabilizacije zemljišta, drugi radi propusnosti same saobraćajnice i treći kada je riječ o vodosnabdijevanju", rekao je Radojičić.

Dodao je da je stabilizacija klizišta često komplikovana i da ponekad podrazumijeva krupne radnje.

"Znam da to nije naročita utjeha građanima koji ostaju bez vode, ali to je jedan od nepredvidivih elemenata kada se radi o takvim poslovima", kazao je Radojičić.

Zoran Popović, v.d. direktora "Vodovoda", istakao je da posljednja tri dana radnici ovog preduzeća rade na otklanjanju kvarova.

"Ne možemo odraditi posao do kraja dok se ne dogovorimo s 'Putevima RS' jer je njihova nadležnost da saniraju klizište kako bismo promijenili cijevi koje su dotrajale jer su stare", rekao je Popović i dodao da bi ovaj kvar trebalo da bude saniran do kraja dana (srijeda).

Nenad Nešić, v.d. direktora preduzeća "Putevi RS", kazao je da čekaju da "Vodovod" završi svoj dio posla, odnosno da popravi kvar pa da oni mogu pristupiti rješavanju tog problema.

"Mi ćemo obezbijediti neometano odvijanje saobraćaja. Vrijeme izvođenja radova zavisiće od toga kakvo je klizište i kakav će biti obim posla", pojasnio je Nešić.

Klizište u Srpskim toplicama bilo je aktivno i proteklog vikenda, zbog čega je na 24 časa bez vode bilo šest naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije