Banja Luka

Pored novog hotela "Palas" novi izgled centra grada Banjaluka

Pored novog hotela "Palas" novi izgled centra grada Banjaluka
Foto: N.N. | Pored novog hotela "Palas" novi izgled centra grada Banjaluka

BANJALUKA - Nedovršeni dio hotela "Palas" u Banjaluci će biti srušen, a planiran je potpuno novi projekat koji će pored novog hotela na ovom mjestu obuhvatati i novi izgled centra grada, popularnog Trga Krajine.

Ovo je rečeno danas medijima nakon sastanka Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke sa Filipom Cepterom, vlasnikom hotela "Palas" i kompanije "Zepter International" i Hanija Rašida, svjetski poznatog arhitekte koji će dizajnirati novi izgled hotela i centra grada.

Stanivuković je istakao da je velika čast ugostiti velikog investitora u Republici Srpskoj i regionu, ali i jednog od najpoznatijih svjetskih arhitekata koji je došao iz Njujorka.

"Mijenjaćemo cijeli izgled centra grada na futuristički način kako i radi Hani Rašid. U pregovorima smo da se mijenja fasada "Malbašić" zgrade sa vlasnicima, ali i robne kuće "Boska. Cilj je da centar grada bude moderan sa nekim komponentama kao što je krivi sat koje se neće dirati", naglasio je Stanivuković.

Cepter se zahvalio gradonačelniku i istakao da je nedovršeni dio hotela "Palas" želio završiti još prije 10 godina, ali da to nije bilo moguće.

"Projekat za nezavršeni dio je napravljen još prije 14 godina, ali parcela ispod hotela nije bila u našem vlasništvu pa nismo nipta mogli raditi dok se to ne reguliše. Dobili smo obećanje grada da će i to biti uskoro riješeno kako bismo srušili ovaj dio i napravili novi moderni hotel koji će biti na ponos svih Banjalučana", naveo je Cepter.

Rašid je istakao da je prvi put u Banjaluci, te da je prezadovoljan viđenim.

"Grad je prelijep, a ljudi su ljubazni i gostoljubljivi. Srećan sam što sam stigao ovdje i što ću raditi sa mladim, energičnim gradonačelnikom", rekao je Rašid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije