Banja Luka

Porodice 4+ ispred Gradske uprave Banjaluka traže svoja prava (VIDEO)

Porodice 4+ ispred Gradske uprave Banjaluka traže svoja prava (VIDEO)
Foto: Ustupljeno | Porodice 4+ ispred Gradske uprave Banjaluka traže svoja prava

BANJALUKA - Članovi Udruženja četiri plus okupili su se ispred Gradske uprave Banjaluka, kako bi istakli svoje negodovanje i nezadovoljstvo zbog neusvajanja bitnih pitanja, kao što su subvencije za besplatnu mjesečnu kartu, i mnoga druga.

Zorana Nikočev, član ovog udruženja, rekla je da ne želi da im njihova prava budu uskraćena.

“Podrška grada nam je od velikog značaja, a cilj nam je da se naša prava što prije realizuju”, rekla je ona.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja četiri plus, poručio je da svi koji ne žele da rade treba da daju otkaz. 

“Nema smisla da nam uskraćuju nešto na šta imamo pravo. Ako neće da rade neka puste one koji žele. Nakon 15 godina smo napokon ostvarili prava i sad ih oni koče”, rekao je Radovanović.

Ovim nezadovoljnim porodicama obratio se gradonačelnik Draško Stanivuković, te ih je uveo u prostoriju Gradske uprave, kako ne bi bili na suncu, a pošto je u 10 časova, kada su se i ove porodice okupile, počela vanredna sjednica, predložio je pauzu, kako bi se i ova tačka dnevnog reda za višečlane porodice uvrstila u dnevni red.

Tako je Stanivuković na početku današnje vanredne sjednice Skupštine grada predložio da se na dnevni red, pored Depota i  imenovanja direktora Doma zdravlja, stavi i rješavanje problema porodica 4+.

“Današnje tačke koje će se naći pred odbornicima nisu nebitne, ali smatram da su porodice koje čekaju u holu Gradske uprave kako bi se riješio besplatan prevoz za njih, mnogo bitnije”, rekao je Stanivuković.

Nakon ovog gradonačelnikovog prijedloga odbornici su odlučili, da naprave pauzu od 10 minuta kako bi se dogovorili o uvrštavanju novih tačaka u dnevni red.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije