Banja Luka

Posjetioci hrle na Manjaču

Posjetioci hrle na Manjaču
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Posjetioci hrle na Manjaču

BANJALUKA - Rekordnu posjećenost Turističko-rekreativnog kompleksa Manjača potvrđuje i činjenica da dnevno nekoliko hiljada posjetilaca osvježenje od toplih ljetnih dana traži upravo na ovom mjestu.

Kako za "Nezavisne" kaže Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, značajno je veća posjećenost u odnosu na prethodnu godinu, a naročito vikendom, kada mnoge porodice uživaju u ovom turističkom kompleksu. 

"Ovu sezonu smo posjetiocima pružili izobilje novog sadržaja, novih aktivnosti, kao i bolje uslove, plaže su uređene, voda je čista. Svakako je sve to doprinijelo rekordnoj posjećenosti", kaže Ilić.

Kako je dodao, osvježenje traže kako domaći građani, tako i turisti, a primijećene su sve starosne dobi.

"Sve generacije su prisutne, od beba koje su još u kolicima pa do penzionera koji uživaju u roštilju u hladu", ističe Ilić. 

Prema njegovim riječima, čišćenjem dijela jezera su značajno doprinijeli navali kupača, a i dosta ljudi preferira jezero s obzirom na to da je toplije od rijeke.

Kako ističe Ilić, za svakog imaju ponešto, a ove godine se mogu pohvaliti brojnim aktivnostima. 

"Organizujemo škole sporta, koje privuku našu mlađu populaciju, dok svake subote imamo dane namijenjene uživanju cijele porodice", kaže Ilić.

Posebno naglašava skijanje na vodi kao turističku atrakciju koja je ovom lokalitetu dala dodatnu dimenziju i uvijek privuče veliki broj rekreativaca. 

Uspješna sezona, kako kaže Ilić, im je ukazala na dodatnu potrebu, a to je proširenje kapaciteta parkinga.

"Ogromne gužve i kolone su najbolji pokazatelji uspješne sezone. Za sljedeću godinu planiramo obezbijediti dodatna mjesta za parkiranje našim posjetiocima", zaključuje Ilić. 

Kako dodaje, iako je sezona više nego uspješna, u mjesecu koji slijedi očekuju još veću gužvu, a spremno će dočekati posjetioce i naredne godine. 

"Očekujemo i da će objekti koji su trenutno u izgradnji, kao što su bar, tržnica i koncertni centar, osigurati nezaboravnu posjećenost", zaključuje Ilić. 

Posjetioci koje smo zatekli na Manjači kažu da je daleko više sadržaja nego prošle godine i da je jedan od njihovih izbora za bijeg od vrelina.

"Blizu nam je, a dosta je prilagođeno porodicama, pa s obzirom na to da ove godine preskačemo ljetovanje i da živimo u stanu, često smo vikendom ovdje", ispričala nam je porodica Vukašinović iz Banjaluke.

Podsjećamo da je projekat "Manjača kao turističko-rekreativni kompleks" rezultat saradnje Centra za razvoj poljoprivrede i sela s Turističkom organizacijom grada i Gradskom razvojnom agencijom (CIDEA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije