Banja Luka

Pošte RS "Mozaiku prijateljstva" uručile namirnice za svečani ručak

Pošte RS "Mozaiku prijateljstva" uručile namirnice za svečani ručak
Foto: Dražan Pozderović | Pošte RS "Mozaiku prijateljstva" uručile namirnice za svečani ručak

BANJALUKA - "Pošte Republike Srpske" su povodom Pravoslavne nove godine obradovale korisnike javne kuhinje Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" i tom prilikom im uručile prehrambene namirnice za pripremu svečanog ručka.

Iz Uprave preduzeća za poštanski saobraćaj RS kažu da se nadaju da će svojim primjerom podstaći i druge građane na humanitarno djelovanje.

Milenko Vučeta, izvršni direktor za poštanske i šalterske poslove "Pošta RS", kazao je da su akcije ove vrste postale dio njihove tradicije.

"Pozivamo sve ustanove i institucije Republike Srpske da se uključe te da svi zajedno pomognemo sugrađanima koji žive u teškim uslovima, a naročito u vrijeme praznika", kazao je Vučeta.

Miroslav Subašić, predsjednik UG "Mozaik prijateljstva", istakao je da su za pripremu ovog svečanog ručka, sedmog u nizu, ostali bez sredstava te da im je ova pomoć mnogo značila.

"Spremili smo dostojanstven ručak za 300 do 500 građana, a posebno sam srećan što ćemo svi zajedno uz ručak i muziku da proslavimo Pravoslavnu novu godinu", kazao je Subašić.

Dodao je da će se ovom prilikom na trpezi naći 1.500 sarmi, 200 do 300 kg mesa, razni kolači, pite, supe i razni prilozi.

Prema njegovim riječima, tokom ručka, za veselu atmosferu su obezbijedili i muziku uživo.

"Mnogo ljudi danas nema od čega da živi, a možda još tragičnije, ima i onih koji imaju dovoljno, ali nemaju s kim to da podijele", istakao je Subašić.

Podsjećamo da je UG "Mozaik prijateljstva" ove godine obezbijedio sedam prazničnih ručkova za sve vjerske i državne praznika, jer kako je kazao Subašić, ne žele da se građani osjećaju zanemareno.

Prema njegovim riječima, gostima će nakon ručka podijeliti i prehrambene pakete pomoći koju su ranije prikupili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije