Banja Luka

Postepen rast broja djece u banjalučkim vrtićima

Postepen rast broja djece u banjalučkim vrtićima
Foto: N.N. | Postepen rast broja djece u banjalučkim vrtićima
Srna

BANJALUKA - U banjalučke vrtiće, u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, danas je došlo 137 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja, rekla je Srni direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

Kurtinovićeva je navela da je tokom prošle sedmice u prosjeku dolazilo oko 140 djece, a od 11. maja, u prvoj sedmici kada su vrtići ponovo otvoreni, oko 80.

Prema njenim riječima, najveći broj prijava roditelja odnosi se na polazak djece u vrtiće od 1. juna.

"Već vršimo pripreme da budemo spremni i već smo u drugoj fazi testiranja vaspitača. Danas, juče i u subotu testirano je ukupno 70 vaspitača", istakla je Kurtinovićeva.

Ona je dodala da su djeca još raspoređena u osam objekata, te da se očekuje da će u toku juna početi sa normalnim radom u punom kapacitetu, u skladu sa preporukama, razvojem epidemiološke situacije i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kurtinovićeva je podsjetila da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 djece.

U Banjaluci je odluka o zatvaranju vrtića donesena 13. marta, na osnovu ograničenja koje je usvojio gradski Štab za vanredne situacije u okviru preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

Banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje od 16. marta je organizovao rad u vrtićima "Marija Mažar", "Sunce", "Lana" i "Leptirić", a zbog veoma malog broja djece gradski Štab za vanredne situacije je 18. marta odlučio da radi samo jedan dežurni vrtić "Marija Mažar", u koji je ispočetka dolazio manji broj djece, dvoje ili troje, a potom samo jedno dijete, i to povremeno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije