Banja Luka

Pratite nas na Google news

Potpisan Memorandum o razumijevanju: Modernizacija javnih usluga u Banjaluci

Potpisan Memorandum o razumijevanju: Modernizacija javnih usluga u Banjaluci
Foto: N.N. | Potpisan Memorandum o razumijevanju: Modernizacija javnih usluga u Banjaluci
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Memorandum o razumijevanju, kojim je predviđena modernizacija javnih usluga u Banjaluci, potpisali su danas gradonačelnik Igor Radojičić i Stelijana Nedera, rezidentni predstavnik Razvojnog programa UN-a (UNDP) u BiH.

"Ovo će biti uzor za ostale lokalne zajednice, ne samo u BiH, već i regionalno, jer se radi o novoj oblasti koja raste. Zajedno sa UNDP-om ćemo početkom i realizacijom ovog memoranduma postaviti neke nove standarde, a riječ je o oblasti 'pametnih gradova'", naveo je Radojičić.

Podsjetio je da je Banjaluka kao jedan od četiri strateška cilja razvoja usvojena u dokumentu o Strategiji razvoja grada definisala oblast 'pametnih gradova'.

"Ovaj projekat odnosi se na unapređenja i savremena rješenja u više oblasti: administracija, komunalni poslovi, saobraćaj, energetska efikasnost i drugi. Lansiramo prvi poziv privatnim kompanijama, fakultetima, akademskoj zajednici i nevladinim organizacijima da se tokom juna prijave sa idejama i predlože projekte u oblasti doprinosa 'pametnim gradovima' i unapređenju usluga", kazao je Radojičić.

Dodao je da će za grad ovo biti višestruki doprinos, jer će dobiti priliku da u raznim oblastima izvrše unapređenje, kao i za same građane, jer će predstavljati i uzor drugim gradovima kako modernizovati i unaprijediti usluge na platformi "pametnih gradova".

Nedera je kazala da su digitalna transformacija, inovacije i ubrzavanje pozitivnih promjena prioriteti kako u trenutnom, tako i u djelovanju te organizacije u narednih pet godina.

"U gradovima živi sve više i više ljudi, te pokušavamo fokusirati naše napore na urbani razvoj. Oni moraju gledati u budućnost i razmišljati o načinima kako koristiti najbolje dostupne moderne tehnologije, jer svako želi da ima najbolje usluge prevoza, kao i najkvalitetnije javne usluge koje pružaju lokalne administracije", naglasila je Nedera.

UNDP će za ovaj projekat izdvojiti 135.000 dolara, a grad će dodati još deset odsto od ovog iznosa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije