Banja Luka

Pratite nas na Google news

Potpisan sporazum o saradnji NUBL-a i RK "Delfin" Banjaluka

Potpisan sporazum o saradnji NUBL-a i RK "Delfin" Banjaluka
Foto: N.N. | Potpisan sporazum o saradnji NUBL-a i RK "Delfin" Banjaluka
N.N.

BANJALUKA - Sporazum o saradnji između Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Ronilačkog kluba “Delfin” Banjaluka, potpisan je juče u prostorijama Univerziteta. Sporazum su potpisali direktor NUBL-a, Goran Kalinić i predsjednik RK “Delfin”, Igor Gajić.

Činom potpisivanja ozvaničen je početak saradnje u oblastima u kojima djeluju ove dvije institucije.

Potpisnici Sporazuma su istaknuli namjeru da budu na raspolaganju za sve značajne aktivnosti i projekte, kako bi se promovisali zajedničke oblasti interesovanja, a od kojih će  i društvena zajednica imati koristi.

Prioritetne oblasti ove saradnje  su podijeljene u 2 grupe, obuka za pružanje prve pomoći prema standardima DAN asocijacije i ronjenje u okviru kojeg su definisane podgrupe (bezbjednost i zaštita, podvodna ekologija, specijalna edukacija i rehabilitacija i podvodna arheologija).

Kalinić je istakao da će ova saradnja započeti sa obukom iz pružanja prve pomoći jer smatra da je to znanje dragocjeno za sve studente a među kojima posebno  ističe vaspitače, učitelje, i lica koje rade sa osobama sa poteškoćama.

“Upravo zbog velika broja potencijalno opasnih situacija u kojima se djeca mogu naći, najveću ulogu u upoznavanju djece s tim opasnostima imaju pored roditelja vaspitači i učitelji. Ako se nesreća dogodi, ključno je znati kako odreagovati i pružiti prvu pomoć i nekome spasiti život”, rekao je Kalinić.

Gajić se zahvalio direktoru i menadžmentu NUBL-a, jer su prepoznali potencijal za saradnju i izjavio da se raduje budućim projektima i aktivnostima koje će ove dvije institucije realizovati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije