Banja Luka

Potpisan ugovor o izgradnji tri nove kružne raskrsnice u Banjaluci

Potpisan ugovor o izgradnji tri nove kružne raskrsnice u Banjaluci
Foto: Vladimir Stojaković | Potpisan ugovor o izgradnji tri nove kružne raskrsnice u Banjaluci

BANJALUKA - Sporazum o izgradnji tri velike kružne raskrsnice u gradu, u okviru novog investicionog ciklusa pod nazivom "Banjaluka se gradi", danas su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i Nenad Nešić, direktor JP "Putevi RS".

Prema sporazumu, planirano je da se izgradi kružni tok kod "Lesnine", drugi na ukrštanju magistralnog puta M4 s Bulevarom Milutina Milankovića, a treći na ukrštanju magistralnog puta M4 s Ulicom Branka Popovića u Lazarevu i Puta srpskih branilaca kod "Hiperkorta" u naselju Derviši.

Radojičić je rekao da će ove radove u potpunosti finansirati "Putevi RS", a da je obaveza grada da obezbijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Nešić je kazao da je ukupna vrijednost izgradnje ovih raskrsnica oko tri miliona KM.

"Ove godine očekujemo da raspišemo tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za sve tri kružne raskrsnice, a nakon toga da počnemo s realizacijom", rekao je Nešić.

Istakao je da će ove godine izgraditi jednu kružnu raskrsnicu, ali da će završiti javnu nabavku za sve tri.

Miladin R. iz Lazareva kaže da podržava projekte koji se odnose na poboljšanje saobraćajne infrastrukture i smatra da će izgradnjom kružnih tokova biti smanjene gužve u saobraćaju.

"Od ove tri kružne raskrsnice najveća će biti kod 'Lesnine', a prva će biti izgrađena ona čija dokumentacija bude prva i završena", rekao je Radojičić.

Dodao je da trenutno zajedno sa "Putevima RS" rade na završetku kružnog toka kod tržnog centra "Delta planet", te da očekuju da on bude u funkciji od 18. ili 19. marta.

"Dogovorili smo sa 'Putevima RS' da 22. marta uvedemo u posao izvođača radova za kružni tok na Laušu, kod restorana 'Sirano', a 1. aprila da nastavimo sa gradnjom istočnog tranzita na pravcu prema Zelenom mostu", rekao je Radojičić.

Naglasio je da će izgradnjom tri nova kružna toka biti u potpunosti završena poveznica istočnog i zapadnog tranzita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije