Banja Luka

Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i kineskog grada Cangdžou

Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i kineskog grada Cangdžou
Foto: N.N. | Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i kinseskog grada Cangdžou

BANJALUKA - Pismo namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Banjaluke i kineskog grada Cangdžou potpisano je u Zagrebu u okviru 3. Foruma za saradnju malih i srednjih preduzeća iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

S ciljem uspostavljanja ekonomske, trgovinske, naučne i tehnološke saradnje, te promocije kulturnog identiteta dva grada, u ime grada Banjaluka, po ovlaštenju gradonačelnika pismo namjere za uspostavljanje saradnje je potisala Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti.

Citirajući kinesku poslovicu, da putovanje od hiljadu milja počinje malim koracima, Šukalo je kazala da je potpisivanje pisma namjere značajan korak za napredak Banjaluke, a ujedno i korak prema uspostavljanju prijateljske i poslovne saradnje Banjaluke sa ovim kineskim gradom.

"Banjaluka je opredijeljena za prosperitet, baziran na ideji uspostavljanja ugodne poslovne klime, koja će privući investicije i koje će grad na Vrbasu povesti putem ekonomskog razvoja", rekla je Šukalo.

Istakla je da se nada da će se kroz uspostavljanje saradnje sa gradom Cangdžou pored razmjene iskustava, znanja i dobre prakse, preduzeti i konkretniji koraci u oblasti ekonomije, privrede, obrazovanja i kulture, koji će Banjaluci donijeti brojne benefite.

Učesnici na Forumu bili su privredici iz Banjaluke i Republike Srpske, koji su u sklopu programa predstavili svoje kompanije, i to: "Vitaminka" a.d. Banjaluka, "Termo Klima" iz Laktaša, Rasadnik "Slavnić", te kompanija "Prijedorčanka" a.d.

Takođe, u sklopu Foruma razgovor o saradnji vodili su prijateljski univerziteti, Nezavisni univerzitet u Banjaluci i "Cangzhou Normal University" iz Cangdžoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije