Banja Luka

Povodom "Konferencije beba" poklon-paketi uručeni mladim majkama

Povodom "Konferencije beba" poklon-paketi uručeni mladim majkama
Foto: N.N. | Povodom "Konferencije beba" poklon-paketi uručeni mladim majkama

BANJALUKA - Poklon-paketi opreme za bebe, kao i 150 kompleta posteljine za krevete za porodilje i bebe uručeni su danas Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKCRS) povodom manifestacije "Konferencija beba".

Poklone za majke i najmlađe uručila je Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS, koja je rekla da je manifestacija "Konferencija beba" uspješno organizovana posljednjih nekoliko godina.

"S obzirom na to da zbog pandemije virusa korona nismo bili u mogućnosti da organizujemo 'Konferenciju beba', mi smo sredstva izdvojena u ove namjene preusmjerili da pomognemo porodilištima u RS", rekla je Davidovićeva.

Dodala je da su tražili od porodilišta da im dostave listu potrepština koja im nedostaju.

"Vjerujem da će ovi poklon-paketi sigurno biti od pomoći i da će služiti zaposlenima u UKCRS koji vrijedno rade", kazala je Davidovićeva.

Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS, zahvalio je resornom ministarstvu za još jednu vrijednu akciju koju ju pokrenulo za pomoć UKCRS.

"Zajednička želja i aktivnosti svih nas je da radimo na povećanju nataliteta", rekao je Đajić.

Dodao je da se već radi na preduslovima za rekonstrukciju porodilišta i Klinike za ginekologiju i dječje bolesti.

"Mislim da su te aktivnosti pri kraju i da ćemo uskoro početi s aktivnostima u vezi sa izborom izvođača radova i tehničke specifikacije te načinom finansiranja tog projekta", naveo je Đajić.

Mile Bokan, doktor na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCRS, zahvalio je nadležnom ministarstvu te dodao da će ova donacija biti adekvatno iskorištena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije