Banja Luka

Poziv građanima na javnu raspravu o Nacrtu Urbanističkog plana Banjaluke

Poziv građanima na javnu raspravu o Nacrtu Urbanističkog plana Banjaluke
Foto: N.N. | Poziv građanima na javnu raspravu o Nacrtu Urbanističkog plana Banjaluke

Javna rasprava o Nacrtu Urbanističkog plana grada Banjaluka biće održana sutra, 18. februara, u Banskom dvoru, u 17 časova.

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje pozivaju stručnu javnost, predstavnike infrastrukturnih i drugih organizacija, kao i sva zainteresovana lica da prisustvuju ovoj javnoj raspravi.

Naime, grad će poslije više od četiri decenije dobiti novi Urbanistički plan, kojim će biti definisan izgled za narednih 20 godina.

Urbanistički plan predviđa jasno definisane zone i plan građenja, ali i decentralizaciju, odnosno opredjeljenje gradske administracije da se grad širi i razvija ka periferiji.

Iz Gradske uprave navode da je Nacrt plana usvojen je na sjednici Skupštine grada u oktobru prošle godine, a zatim je do 19. januara 2022. godine bio na javnom uvidu, do kada su sva zainteresovana pravna i fizička lica mogla da daju svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge.

Nakon završetka javnog uvida, nosilac izrade razmotrio je sva dostavljena mišljenja, primjedbe i prijedloge, a prije samog utvrđivanja Prijedloga Urbanističkog plana grada sutra će biti organizovana i javna rasprava u Banskom dvoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije