Banja Luka

Poziv svim Banjalučanima da učestvuju u uređenju svojih naselja

Poziv svim Banjalučanima da učestvuju u uređenju svojih naselja
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Poziv svim Banjalučanima da učestvuju u uređenju svojih naselja

​BANJALUKA - Velika proljećna akcija "Čisto lice grada" počela je u utorak, a njom će biti obuhvaćena sva gradska i prigradska naselja.

Učešće mogu uzeti svi građani koji žele da doprinesu boljem izgledu grada na Vrbasu.

Akcija će, dakle, obuhvatiti sva gradska i prigradska naselja, a za učesnike su pripremljeni i pokloni u vidu sadnica, cvijeća i parkinga za bicikle.

Prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića, ova akcija nosi poseban značaj jer, kako kaže, grad se mora pripremiti za najavljeni dolazak više od 100.000 posjetioca.

"Tokom cijelog proljeća zajedno sa našim sugrađanima radićemo na uređenju grada, a planiramo da realizujemo noćno pranje ulica, sadnju novih drvoreda, orezivanje drveća, ali i modernizaciju saobraćajnica i iscrtavanje linija, uređenje parkova, odvoz krupnog otpada", ističe on.

Ove sedmice akcije se odvijaju na području mjesnih zajednica Borik 1 i 2 i u toku je pranje saobraćajnica u ovim dijelovima grada.

"Knežopoljska ulica, Bulevar Živojina Mišića, Gundulićeva ulica, Aleja Svetog Save, Ulica akademika Jovana Surutke, Ulica Majke Knežopoljke, dio Ulice Novice Cerovića, zatim ulice Save Kovačevića, Rade Vranješević, Kordunaška i Beogradska, kao i ulice Milana Karanovića, Frana Supila te Vrbaski put samo su neke od ulica u kojima se sprovode aktivnosti čišćenja", kazali su oni.

Podsjećaju da stanovnici naselja Borik 1 i 2 tokom ove sedmice imaju priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama kao što su: raskrsnica ulica Novice Cerovića i Save Kovačevića, Ulica Bore Stankovića kod postojećih kontejnera, Bulevar vojvode Živojina Mišića kod broja 37, Beogradska ulica kod postojećih kontejnera i Kordunaška 10.

"Kontejneri za odlaganje kabastog otpada, izuzev građevinskog na navedenim lokacijama, biće postavljeni do subote, 25. marta", naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije