Banja Luka

Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama

Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama
Foto: N.N. | Praksa za 34 studenta u banjalučkim preduzećima i ustanovama

BANJALUKA - Protokolom o studentskoj praksi predviđeno je da 34 studenta u ovoj akademskoj godini volontiraju ili stažiraju u Gradskoj upravi ili gradskim ustanovama i preduzećima, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je s Radoslavom Gajaninom, v.d. rektorom Univerziteta u Banjaluci, potpisao protokol o studentskoj praksi, koji je proizašao iz memoranduma o saradnji grada i Univerziteta potpisanog u maju 2017.

"Ovo je samo jedan od akata koji slijede na konkretnoj razradi naših pojedinačnih elemenata saradnje. Nadam se da će studenti za vrijeme koje provedu u Gradskoj upravi ili gradskim preduzećima steći određena praktična znanja, a sa druge strane za sve naše službe njihovo učešće može doprinijeti da se pojedini poslovi ili projekti na bolji ili inovativniji način odvijaju", kazao je Radojičić.

Dodao je da je ovo jedan od načina saradnje grada i Univerziteta.

"Dodijelili smo prostor i zemljište Poljoprivrednom fakultetu za proizvodnju organske hrane. S Arhitektonsko-građevinsko-geodetskim fakultetom sarađujemo po više linija i oni su uključeni u pripremu urbanističkog plana grada i u restauraciju Banskog dvora", objasnio je Radojičić.

Dodao je da im je u svim događajima i svečanostima nezaobilazan partner Akademija umjetnosti, a ETF-u, koji je aplicirao za međunarodni projekat "Pametnih gradova", grad je dao saglasnost za učešće u projektu i sufinansiranje ako projekat bude prihvaćen.

Gajanin je kazao da će ovaj sporazum omogućiti da studenti svoja stečena znanja na Univrezitetu primijene u praksi.

"Konkursne procedure za odabir studenata sprovešće Univerzitet u narednih dvadesetak dana. Najboljim studentima biće pružena prilika da se, na neki način, predstave institucijama na nivou grada", kaže Gajanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije