Banja Luka

Predavanje u Banjaluci: "Djeca i ekrani - kada je previše?"

Predavanje u Banjaluci: "Djeca i ekrani - kada je previše?"
Foto: Ustupljena fotografija | Predavanje u Banjaluci: "Djeca i ekrani - kada je previše?"

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor organizuju 20. juna predavanje pod nazivom "Djeca i ekrani - kada je previše?".

Predavanje će, kako kažu, biti održano u 18 časova u Vijećnici Banskog dvora.

"Ovo predavanje dio je serije edukativnih događaja koje organizujemo sa ciljem da pomognu sugrađanima da se suoče sa različitim izazovima modernog života, te da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove", kazali su organizatori.

Predstojeće četvrto predavanje na temu "Djeca i ekrani - kada je previše?", kako dodaju, održaće vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, prof. dr Slavica Tutnjević.

"Da li je, kako i koliko u današnje vrijeme moguće i potrebno kontrolisati i ograničiti pristup digitalnim tehnologijama kod djece počev od najranijeg uzrasta pa sve do adolescencije? Razgovaraćemo o najčešćim načinima korištenja digitalnih tehnologija od strane djece i mladih, o uticaju digitalnih tehnologija na mentalno zdravlje djece i mladih, te o digitalnim vidovima zavisnosti, kako ih možemo prepoznati i šta možemo učiniti da se spriječe. Biće govora i o najčešćim problemima sa kojima se djeca susreću na internetu, koja, pored prekomjernog korištenja, uključuju govor mržnje i nasilje putem društvenih i komunikacijskih mreža, izazove, seksting, iznude", kazali su oni.

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije