Banja Luka

Predstavljen projekat "Banjaluka ljudskog lica"

Predstavljen projekat "Banjaluka ljudskog lica"
Foto: N.N. | Predstavljen projekat "Banjaluka ljudskog lica"

Projekat "Banjaluka ljudskog lica", koji će obuhvatiti niz aktivnosti za građane svih generacija, a koji je usmjeren ka njihovim potrebama i interesima, predstavljen je danas u Gradskoj upravi.

Projekat koji uključuje niz različitih oblasti u čijem je centru običan čovjek predstavio je gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa brojnim predstavnicima civilnog sektora.

"Dvije godine smo sklapali mozaik projekta i pripremljen je sveobuhvatan koncept. Tu mislim i na bezbjednost jer građani moraju da se osjećaju bezbjedno u svom gradu, a takođe i na zdravlje građana i započeta je kampanja preventivnih zdravstvenih pregleda zajedno sa Domom zdravlja Banjaluka", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, mnogo se polaže i na životni prostor... U toku je i projekat malih intervencija u prostoru gdje postoje sjajni prijedlozi i ideje kako ga oplemeniti.

"Tu je i čitav set projekata posvećenih djeci, mladima, osobama sa posebnim potrebama te starijim osobama, koji radimo sa javnim ustanovama i civilnim sektorom", kazao je Radojičić.

Dodao je da će biti sproveden i projekat reaktiviranja Doma omladine, čiji je cilj da se taj prostor oživi i organizuju događaji koji će biti interesantni za mlade.

Sonja Stančić, koordinator projekta "Banjaluka ljudskog lica", istakla je da je svrha projekta pružanje prilike ljudima svih generacija da se uključe u aktivnosti koje će im donijeti novi kvalitet življenja.

"Projekat je inovativan i cilj je da razvijemo mladog čovjeka koji će kasnije preuzeti aktivnosti u lokalnoj zajednici. Sve aktivnosti su besplatne. Želimo da naglasimo da grad brine o svojim građanima i želi da unaprijedi kvalitet njihovih života", rekla je Stančićeva.

Ilija Trninić iz Organizacije "Perpetuum mobile" rekao je da ovaj projekat doživljava kao svojevrsnu mobilizaciju zajednice i da je to vrijednost koja je prepoznata u gradu.

"Mislim da smo postigli jedinstvo u nastojanjima da život naših građana učinimo kvalitetnijim. Očekujem mnogo od ovog projekta i pozivam građane da se odazovu na programe i učestvuju u njima", zaljučio je Trninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije