Banja Luka

Predstavljen projekat "Koračaj za humanost"

Predstavljen projekat "Koračaj za humanost"
Foto: N.N. | Predstavljen projekat "Koračaj za humanost"

BANJALUKA - Go Far Fondacija iz Banjaluke predstavila je danas projekat "Koračaj za humanost" kojim žele da uključe širu društvenu zajednicu u prikupljanje sredstava za veliku humanitarnu akciju.

Naime ova fondacija je, prema riječima Mirjane Tepšić, direktorice GO FAR Fondacije, kreirala aplikaciju pod nazivom "GoFar Fondacija".

"Preko aplikacije svaki pojedinac ima priliku da svojom fizičkom aktivnošću doprinese prikupljanju donatorskih sredstava. Jednostavnim klikom na Start dugme, aplikacija mjeri korake koje osoba napravi, te korake konvertuje u KM. Jedan pređeni kilometar je 0.5 KM", objasnila je Tepšićeva.

Dodala je da će od danas aplikacija biti dostupna za besplatno preuzimanje na android uređajima preko Google Play prodavnice.

Istakla je da svako ko preuzme aplikaciju, pokrene je i započne šetnju ili trčanje, ima mogućnost da prikupi određeni iznos novca u humanitarne svrhe.

"Novac koji de na taj način prikupi, u fondu Fondacije će uplatiti kompanije članice Infinity grupacije. Pozivamo i druge kompanije i organizacije koje su u mogućnosti da doniraju novčana sredstva. Prikuljeni novac će se ravnomjerno rasporediti u tri fonda: fond za mlade talente, fond za pomoć djeci i fond za javne kuhinje", pojasnila je ona.

Dodala je da će se prikupljeni novac ravnomjerno rasporediti u tri podfonda: fond za mlade talente, fond za pomoć djeci i fond za javne kuhinje. "U saradnji sa Fondom 'Dr Milan Jelić', dio sredstava ćemo donirati za stipendiste za koje u ovom fondu nema dovoljno sredstava. Imamo i fond za javne kuhinje u koji smo uključili 'Mozaik prijateljstva' i Crveni krst", kazala je Tepšićeva.

Kako je pojasnila u okviru podfonda za pomoć djeci, novac će se donirati za tri organizacije, a to su Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog stara "Rada Vranješević", SOS - Dječja sela, te organizaciji "Nova generacija" za njihov projekat "Plavi telefon".

Goran Ćorić, idejni tvorac i organizator „Run&More Weekend“ festivala, rekao je da se nada da je ovo samo početak saradnje sa GO FAR Fondacije.

Dodao je da svako ko bude ove godine u;estvovao u trkama u okviru ovog festivala može da skine aplikaciju i na taj način dopinese prikupljanju novca.

Mi ćemo i dalje trčati, oni će dalje prikupljati sredstva. Svako ko istrči polumaraton će donirati oko 11 KM", naveo je Ćorić i dodao da će određeni dio sredstava od kotizacije za festival donirati Fondaciji.

Ljiljana Uletilović, zamjenik direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rade Vranješević", kazala je da je u domu trenutno smješteno 89 djece i mladih i zahvalila im se na pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije