Banja Luka

Predstavljena najljepša poštanska marka u Domu "Rada Vranješević"

Predstavljena najljepša poštanska marka u Domu "Rada Vranješević"
Foto: Nikolina Aleksić | Predstavljena najljepša poštanska marka u Domu "Rada Vranješević"

BANJALUKA - Najljepši, a time i pobjednički crtež koji se našao kao motiv poštanske marke pod nazivom " Međunarodni dan dječjih prava", a koji je oslikala štićenica Doma "Rada Vranješević" predstavljena je danas, a već od sutra će se naći na poštanskim markicama Pošta Srpske i tako proputovati svijetom.

Zoran Protić, izvršni direktor za Informaciono- komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing Pošta Srpske zahvalio se direktoru Doma "Rada Vranješević" jer su zajedno osmislili kako da obilježe Međunarodni dan dječjih prava.

"Naime, mi smo odlučili da putem poštanske marke obilježimo ovaj značajan datum. Sinula nam je izuzetna ideja da djeca iz Doma budu autori ove marke. Oni su tokom aprila zajedno sa nama vrijedno radili i uradili 30 radova, od koji su tri nagrađena", rekao je Protić.

Istakao je da će od sutra ova poštanska marka putovati svijetom i predstavljati malog ambasadora Republike Srpske.

Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević" je kazao da su u okviru obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava, ove godine zajedno sa predstavnicima Pošta Srpske organizovali takmičenje u crtanju.

"Djeca su imali zadatak da osmisle nešto zanimljivo što bi bilo vezano za Dan dječjih prava. Projekat je počeo na proljeće, a organizovali smo grupu djece osnvonoškolskog uzrasta te su oni zajedno sa vaspitačima osmislili šta da crtaju", kazao je Kajkut.

On se zahvalio predstavnicima Pošta Srpske koji su donirali Domu tri tableta i štampač i na taj način razveselili djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije