Banja Luka

Pri kraju gradnja mosta u Srpskim toplicama

Pri kraju gradnja mosta u Srpskim toplicama
Foto: N.N. | Pri kraju gradnja mosta u Srpskim toplicama

BANJALUKA - U toku su završni radovi na izgradnji mosta u Srpskim toplicama, a trenutno se postavlja ograda i javna rasvjeta, potvrdili su za "Nezavisne" iz Gradske uprave.

Kako navode iz iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u toku je i sanacija pješačke staze uz magistralni put, odnosno između starog i novog mosta, koja se, takođe, privodi kraju.

"Paraleleno, u toku su i pripreme za ispitivanje nosivosti konstrukcije mosta", kazali su iz ovog odjeljenja.

Novi most će, kako su ranije najavili iz ovog odjeljenja, omogućiti kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.          

Budući most imaće raspon od 63, a širinu 11 metara i, osim dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene i pješačke staze širine po dva metra, te pristupne saobraćajnice, proširenje ulazno-izlaznih traka na magistralnom putu i uređenje obaloutvrde.

Vrijednost ove investicije iznosila je 3,5 miliona KM, ali je za dodatne radove bilo  neophodno izdvojiti još 300.000 KM iz budžeta grada.

Izgradnja ovog mosta počela je u februaru 2020. godine, a prvobitni rok kada je most trebao biti završen bio je 31. decembar. Sljedeći rok bio je april, međutim, izvođači su tražili da to ipak bude kraj maja zbog, kako su tada naveli, poteškoća u funkcionisanju tokom korone.   

Izvođač radova je konzorcijum koji čine preduzeća "Kozaraputevi", "Prijedorputevi", "ABS solution" i "Metaling", a rok je 10 mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije