Banja Luka

Pri kraju sanacija na mostu u Trapistima

Pri kraju sanacija na mostu u Trapistima
Foto: Velibor Tripić/Nezavisne | Pri kraju sanacija na mostu u Trapistima

Stari most u Trapistima bi uskoro mogao da zasja u novom izdanju, s obzirom na to da se najavljeni radovi na njegovoj sanaciji privode kraju, kazali su za "Nezavisne novine" iz Gradske uprave.

"Radovi na mostu su pri kraju, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete", navode oni.

Kako dodaju, trenutno se fokusiraju na sređivanje područja oko mosta, a tu misle na uređenje prilaznih puteva i zelenila kako bi upotpunili ambijent oko mosta.

"Želimo da ulažemo u Trapiste, odnosno želimo da valorizujemo ovo područje grada", ističu oni.

Kako su ranije istakli iz Gradske uprave, ovo naselje je treća najposjećenija destinacija u Banjaluci, te je stoga potrebno više ulagati u nju, a zbog ovoga su upućivali i apel republičkim institucijama.

Pored novog izgleda mosta u ovom naselju, u toku je izrada projekta za izgradnju rekreativne zone u ovom naselju.

"Pored mosta planiramo da izgradimo park, a plan je da se uredi i obala", kazali su oni.

Prema njihovim riječima, nisu zanemarili ni bicikliste, jer planiraju i izgradnju biciklističke staze koja će voditi do ovog naselja.

Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Projekat sanacije mosta u Trapista obuhvaćen je rebalansom budžeta za 2022. godinu, kada su najavljeni radovi na saobraćajnicama u Kuljanima i Debeljacima, kao i novi projekti mostova u Dervišima i Trapistima.

Podsjećamo da su radovi na rekonstrukciji starog mosta počeli sredinom prošle godine, a za sanaciju i novo osvjetljenje ovog mosta izdvojeno je pola miliona KM.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je na početku radova kazao da ovaj most i ovo naselje imaju istorijski značaj.

"Neophodno je vratiti značaj Trapistima", kazao je on, dodavši da planiraju kroz par godina ulaganjima napraviti od ovog naselja najposjećenije mjesto u gradu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije