Banja Luka

Prijave za besplatne karte za javni prevoz za penzionere do 26. avgusta

Prijave za besplatne karte za javni prevoz za penzionere do 26. avgusta
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Prijave za besplatne karte za javni prevoz za penzionere do 26. avgusta

BANJALUKA - Penzioneri sa najnižom penzijom zahtjeve za besplatne karte za javni prevoz mogu predati do 26. avgusta, saopšteno je danas iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Iz Odjeljenja su napomenuli da zahtjevi koji ne budu predati u navedenom roku neće moći biti realizovani, uzimajući u obzir trajanje procesa izrade karata.

"Zahtjeve i dokumentaciju neophodne za dodjelu besplatnih karata ove kategorije mogu se podnositi do 26. avgusta svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova u prostorijama Doma omladine Banjaluka", dodaje se u saopštenju.

Uz prijavni obrazac, potrebno je priložiti i potvrdu o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka, ne stariju od šest mjeseci, kopiju rješenja o utvrđivanju penzije izdatog od Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, kopiju čeka penzije za posljednji mjesec, te dokaz /potvrdu/ o visini srazmjerne penzije izdate od Fonda /ovo se odnosi samo na penzionere koji ostvaruju pravo i na penziju iz inostranstva/ i kopiju prethodne mjesečne karte za javni prevoz, ukoliko su je koristili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije