Banja Luka

Prijave za kalendar turističkih manifestacija do 30. oktobra

Prijave za kalendar turističkih manifestacija do 30. oktobra
Foto: N.N. | Prijave za kalendar turističkih manifestacija do 30. oktobra

BANJALUKA - Gradsko Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku Banjaluke poziva udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatore turističkih manifestacija da podnesu svoje prijedloge najkasnije do 30. oktobra za formiranje kalendara turističkih manifestacija grada za sljedeću godinu.

Svi zainteresovani subjekti treba da dostave programe sa ciljem praćenja turističkih aktivnosti i planskog pristupa u organizaciji manifestacija u Banjaluci u narednoj godini.

Iz Gradske uprave navode da je programe putem popunjenog zahtjeva i obrasca potrebno dostaviti u Gradsku upravu, u prijemnu kancelariju broj 16 do 15.00 časova ili putem pošte - preporučeno, na adresu Gradske uprave sa naznakom "Prijava za kalendar turističkih manifestacija grada Banjaluke za 2019. godinu".

Grad Banjaluka je prvi put ove godine dobio kalendar turističkih manifestacija, a sve u nastojanju gradskih vlasti da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu.

U ovogodišnji kalendar uvršteno je devet manifestacija, koje je Grad podržao sa ukupno 85.000 KM.

Svoje mjesto u kalendaru turističkih dešavanja za ovu godinu našli su Prvi festival čokolade i vina, Festival kraft piva "Krafting" i Međunarodni salon vina "Vinosaur".

U kalendaru se našao i drugi "Ćevap fest", ali i Prvi međunarodni viteški festival, Vikend muzički festival, te dva događaja na rijeci Vrbas - Dajak trka i Druga turistička regata, a za kraj ljeta u kalendaru je bio i penjački festival "Dril end čil".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije