Banja Luka

Princeza Katarina posjetila UKC i Dom "Rade Vranješević"

Princeza Katarina posjetila UKC i Dom "Rade Vranješević"
Foto: N.N. | Princeza Katarina posjetila UKC i Dom "Rade Vranješević"

BANJALUKA - Princeza Katarina Karađorđević posjetila je danas u Banjaluci štićenike Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" i uručila im prigodne poklone povodom obilježavanja 9. januara, Dana Republike.

Princeza Katarina rekla je da joj je uvijek puno srce kada posjeti Republiku Srpsku i kada je u prilici da obraduje najmlađe vrijednim poklonima.

"Moj suprug, prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo djecu u Republici Srpskoj uz pomoć naših prijatelja iz dijaspore", rekla je princeza Katarina novinarima.

Ona je istakla da rijeka Drina nije granica, da su građani Republike uvijek u mislima kraljevskog para, te ocijenila da bi naredne godine trebalo da dođu uoči obilježavanja Dana Republike, kako bi više vremena proveli u Srpskoj.

"Republika Srpska je u našim srcima, željeli bismo da dođemo češće i pomognemo koliko možemo svima kome je to potrebno i želim da znam na koji način možemo da pomognemo", rekla je princeza Katarina.

Ona je ocijenila da će ova godina biti puno bolja od prethodnih.

"Za prosperitet građana potrebna nam je dobra ekonomija i ljudi u Republici Srpskoj imaju pravo na dobar i kvalitetan život", rekla je princeza Katarina.

Ona je poručila da su vrata Belog dvora uvijek otvorena za mališane iz Doma koji žele da posjete njihov dom.

"Beli dvor nije samo naša kuća, nego i kuća za svu našu decu iz Srbije i Republike Srpske, kojima želim da poručim da je ljubav najvažnija i da mislimo jedni o drugima", istakla je princeza Katarina.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut izrazio je zahvalnost što je princeza Katarina obradovala mališane vrijednim poklonima, te izrazio zadovoljstvo što je ova posjeta već postala tradicija, povodom obilježavanja Dana Republike.

"Djeca su imala priliku i da posjete Beli dvor, što im je bilo veliko zadovoljstvo", rekao je Kajkut.

Prema njegovim riječima, u Domu je trenutno smješteno 87 štićenika, od beba do studenata, kojima radnici Doma uspijevaju da obezbijede dobre uslove za život.

Princeza Katarina prigodne poklone uručila je i mališanima koji se liječe na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a pedijatar ove klinike Dalibor Tomić izrazio je zahvalnost na ukazanoj pažnji, ističući da je briga za djecu, naročito bolesnu, najveća ljudska vrlina.

Princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina prisustvuju danas u Banjaluci proslavi Dana Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije