Banja Luka

Prioritet most kod "Vitaminke"

Prioritet most kod "Vitaminke"
Prioritet most kod "Vitaminke"

BANJALUKA - Mještani banjalučkog naselja Česma su na današnjem zboru građana izglasali da prioritet po pitanju gradnje mostova u ovom naselju bude most kod "Vitaminke", te istakli da sada do centra grada idu 10 kilometara.

Nakon glasanja mještani su već krenuli sa sakupljanjem potpisa za održavanje novog zbora, na kojem bi se izjašnjavali o ostalim problemima naselja.

Inicijativu za održavanje zbora pokrenuli su sami mještani Česme, a prostorije mjesne zajednice danas su bile premale da prime sve građane pa je zbor održan na otvorenom.

"Mještani ne pristaju da se gradi most na Vrbanji kod 'Incela' jer on neće mnogo doprinijeti boljem standardu života u ovom naselju i opet ćemo imati vezu s gradom nekim okolnim putevima", rekao je Goran Arbutina, mještanin Česme i nezavisni član Savjeta MZ.

Bogdan Orašanin, koji je bio tri puta predsjednik Savjeta MZ Česma, rekao je da se izgradnja mosta kod "Vitaminke" čeka već 25 godina.

"U grad sada idemo 10 kilometara, a Čelinac je udaljen 15", kazao je Orašanin.

Nakon izjašnjavanja građana, MZ treba da uputi dopis Skupštini grada, poslije čega MZ treba da čeka odgovor od vlasti u roku ne dužem od 60 dana.

"Most na rijeci Vrbas je jedino pravo rješenje i za funkcionisanje stanovnika i eventualno proširenje naselja", rekao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma.

Kako bi "nikao" most na Vrbasu potrebno je riješiti imovinsko-pravne odnose te obezbijediti novčana sredstva.

"Izgradnja mosta na Vrbanji je oko dva miliona, a mosta na Vrbasu blizu deset miliona. Građani treba da budu svjesni doze rizika da most na Vrbanji neće biti saniran zbog velikih oštećenja, te da ovim što su izglasali rizikujemo da se desi da ostanemo i bez ovog mosta", dodao je Maličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije