Banja Luka

"Privatni vrtići ostvaruju prava kao i privatne firme u drugim djelatnostima"

"Privatni vrtići ostvaruju prava kao i privatne firme u drugim djelatnostima"
Foto: N.N. | "Privatni vrtići ostvaruju prava kao i privatne firme u drugim djelatnostima"

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da privatni vrtići, kao i ostale privatne firme u drugim djelatnostima, mogu da ostvare pravo na podsticaje koje je grad raspisao već na aprilskoj sjednici gradske Skupštine, kao što je pravo na komunalne takse i slično ili subvencionisanje kamata za kredite.

Radojičić je naveo da se privatni vrtići vode kao i druge privatne firme, bez obzira što se bave veoma važnom djelatnošću i što više od 2.000 djece pohađa privatne predškolske ustanove.

On je pojasnio da, kada je riječ o mogućnosti da ostvare pravo na uplatu poreza, doprinosa i minimalne plate, ta prava se ostvaruju na nivou Republike.

"Na republičkom nivou je sada da se odluči oko subvencionisanja, ne samo privatnih vrtića, nego niza različitih djelatnosti koje su ostale sa strane i koje su se doslovno ugasile u toku marta, aprila i maja, a nisu bile formalno ni zabranjene", rekao je Radojičić.

On je dodao da je status ovih preduzeća, s obzirom na to da je riječ o dugačkom spisku različitih djelatnosti, predmet intenzivne komunikacije lokalnog sa republičkim nivoom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije