Banja Luka

Problemi u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi: Krov prokišnjava, stolarija dotrajala

Problemi u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi: Krov prokišnjava, stolarija dotrajala
Foto: Jelena Đurđević | Problemi u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi: Krov prokišnjava, stolarija dotrajala

BANJALUKA - Voda po učionicama i hodnicima, kante i krpe za sakupljanje kiše i vlaga su ono što se moglo vidjeti u petak u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi, rekli su učenici, koji su pod takvim uslovima imali nastavu.

"U našoj školi ista slika se može vidjeti nakon svake veće padavine, jer krov prokišnjava na više mjesta, a ovaj problem je prisutan godinama", kazao je Stefan K., učenik trećeg razreda ove škole.

Dodao je da su za vrijeme padavina, zbog prokišnjavanja, čistačice primorane da stavljaju kante i krpe kako bi sakupile vodu.

"Problem dodatno stvaraju i nesavjesni učenici koji često pomjeraju ili polome kante, pa znamo hodati po vodi koja se nalazi na podu u hodnicima, ali i u nekim učionicama", objasnio je on.

Učenici kažu da su u strahu šta bi se moglo desiti ako voda dođe u dodir sa strujom, te se nadaju da će ovi problemi biti riješeni i da će njihova škola doći na red da bude sanirana i obnovljena.

Ovo nije jedini problem u ovoj školi, jer i pored toga što krov škole prokišnjava na više mjesta, i popucala i dotrajala stolarija stvara poteškoće i otežava uslove za rad, pogotovo u zimskom periodu.

"Stolarija je veoma loša, stara, često i popucala. Za vrijeme padavina, voda i tu na nekim mjestima propušta, ali i hladnoća ulazi kroz te šupljine i teško se učionice zagrijavaju", priča Olivera Dž., takođe učenica ove škole.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS rekli su da su upoznati sa situacijom u ovoj školi, te da rade na tome da se stvore bolji uslovi rada u svim školama.

"Planiramo u saradnji sa gradom i rukovodstvom škole razmotriti mogućnost rješavanja problema i prioritetnih potreba u ovoj školi", rekli su u Ministarstvu.

Ova škola nalazi se u objektu koji je sagrađen prije više od 60 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije