Banja Luka

Prodaja hale u Poslovnoj zoni Ramići usijala sjednicu Skupštine grada

Prodaja hale u Poslovnoj zoni Ramići usijala sjednicu Skupštine grada
Foto: Velibor Tripić | Prodaja hale u Poslovnoj zoni Ramići usijala sjednicu Skupštine grada

BANJALUKA - Na sjednici Skupštine grada Banjaluka raspravlja se o tačkama dnevnog reda koje su već ukinute.

Povodom toga, Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a, i gradonačelnik Draško Stanivuković su raspravljali oko izgradnje novog parka i tačke koja se odnosi  da ponudi na prodaju halu u Poslovnoj zoni Ramići.

Amidžić je istakao da kada je u pitanju prodaja hale u Ramićima, to ima ozbiljnih nedostataka, te da su zbog toga zabrinuti oni koji već posluju u Poslovnoj zoni Ramići.

"Radi o domaćima investitorima koji zapošljavaju oko 1.000 radnika. Oni su uputili dopis u kojem su izrazili zabrinutost za planove grada. Zabrinuti su jer se prema njihovima informacijama potencijalni investitor iz Italije bavi proizvodnjom koja zagađuje okolinu", kazao je Amidžić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je pitao odbornike Skupštinske većine da li su oni za to proda hala u Poslovnoj zoni Ramići, jer, ističe, oni jesu za to.

" Dajte mogućnosti da se o tome raspravlja!

Mi smo za investiciju. Vi niste dozvolili mogućnost da se to pitanje pokrene. Mi želimo da to ide na licitaciju i ne znači da će halu kupiti investitor iz Italije može i neko drugi. Sve zavisi od ponuda. Mi smo i za domaće i strane investitore", istakao je Stanivuković.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada zatražio je da se ne raspravlja o tačkama koji su skinute sa dnevno reda, već da se raspravlja o onima koji su na dnevnom redu.

Dnevni red još uvijek nije usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije