Banja Luka

Promjena dosadašnje prakse: Novi uslovi za dodjelu gradskih prostora

Promjena dosadašnje prakse: Novi uslovi za dodjelu gradskih prostora
Foto: N.N. | Promjena dosadašnje prakse: Novi uslovi za dodjelu gradskih prostora

BANJALUKA - Nova gradska administracija Banjaluke promijeniće dosadašnju praksu i gradske poslovne prostore pod posebnim uslovima dodjeljivati samo onim organizacijama koje ne ostvaruju profit, bave se humanitarnim radom ilu drugim aktivnostima važnim za građane, naveli su iz Gradske uprave.

Namjera nove administracije je, kako dodaju, da se gradskom imovinom rukovodi domaćinski, te da oni koji imaju sopstveni budžet i značajan broj zaposlenih ne treba da imaju ovu privilegiju da dobijaju od grada prostor gotovo besplatno.

Upravo iz tog razloga je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, sa posljednje sjednice Skupštine grada povukao tri odluke o dodjeli poslovnih prostora grada pod posebnim uslovima republičkim institucijama, te ih vratio na dodatno razmatranje i doradu s ciljem da se preispitaju uslovi za dodjelu prostora određenim institucijama koje raspolažu značajnim budžetom.

Kako je tada istakao, Odluka o dodjeli prostora pod posebnim uslovima napravljena je da se pruži podrška nevladinom sektoru i neprofitnim organizacijama, koje se bave humanitarnim radom i drugim aktivnostima, koje su važne za građane, a ne institucijama koje imaju veliki budžet.

"Nova gradska adminstracija promijeniće praksu dodjele prostora Grada pod posebnim uslovima na način da poslovni prostor neće moći dobiti institucije i preduzeća koja ostvaruju značajne prihode kroz komercijalno poslovanje", naveli su iz Gradske uprave.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije