Banja Luka

Promocija jevrejskog kulturnog nasljeđa

Promocija jevrejskog kulturnog nasljeđa
Foto: Ilustracija | Promocija jevrejskog kulturnog nasljeđa

BANJALUKA - Grad je partner u projektu "Rediscover", u okviru međunarodnog konzorcijuma, koji je podržan za finansiranje kroz sredstva Evropske unije u okviru Transnacionalnog programa "Dunav".

Cilj projekta je kreiranje turističkih ruta koje promovišu jevrejsko kulturno nasljeđe, a iznos donacije je 170.000 evra, dok će grad učestvovati u realizaciji sa 30.000 evra.

Projekat je izrađen u saradnji Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje i Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Grad je partner u konzorcijumu, čiji je nosilac mađarski grad Segedin, na projektu iz oblasti jačanja održive upotrebe prirodnog i kulturnog nasljeđa i resursa, čija je tema iskorištavanje zaboravljenog jevrejskog kulturnog nasljeđa u dunavskoj regiji.

"Pridruženi projektni partner gradu, koji pruža stručne konsultacije u vezi s jevrejskim kulturnim nasljeđem je Jevrejska opština Banjaluka", rekli su u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku. Pripremne aktivnosti za početak realizacije projekta počeće u maju, a projekat će trajati 23 mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije