Banja Luka

Promovisani humani parkinzi u Banjaluci

Promovisani humani parkinzi u Banjaluci
Foto: N.N. | Promovisani humani parkinzi u Banjaluci

BANJALUKA - Ispred Gradske uprave juče su promovisani humani parkinzi, čiji će prihodi od naplate ići u humanitarne svrhe, a sva prikupljena sredstva u maju će ići za izgradnju kuće porodice Tubonjić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da će grad uvijek biti na usluzi svim humanim akcijama kako bi se pomoglo građanima.

"Nama ne znači mnogo 10 parking mjesta koje smo odvojili da označimo i da svako ko se tu parkira daje sredstva za parking mjesto, a ta sredstva će ići ljudima kojima su potrebna", rekao je Stanivuković.

Istakao je da će prikupljena sredstva od humanih parkinga ići i za izgradnju kuće porodice Tubonjić.        

Dodao je da će grad u naredna tri mjeseca pomoći izgradnju tri kuće, te da će sredstva za te svrhe odvajati od prihoda humanih parkinga.

"Kako budemo proširivali parking mjesta, i broj humanih parkinga će se povećavati", istakao je Stanivuković.

Ćiro Tubonjić, čija će porodica prva dobiti prihod od humanih parkinga, zahvalio je dobrim ljudima koji će izdvojiti novac kako bi pomogli izgradnju kuće.

"Od srca hvala svim dobrim ljudima na razumijevanju i pomoći. Gradnja kuće je počela, iskopali smo temelje i vjerujem da će se sve završiti", rekao je Tubonjić.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", rekao je da će sredstva koja budu prikupljena od humanih parkinga ići ljudima koji nemaju od čega da žive.      

"To će puno pomoći, ne samo 'Mozaiku prijateljstva', maloj Milici i porodici Tubonjić, već i mnogim drugim ljudima", rekao je Subašić.              

Dodaje da vjeruje da će mnogi građani stati na crvena parking mjesta označena srcem.   

 "Time će građani dati svoj doprinos kako bi maloj Milici Tubonjić i njenoj porodici bio izgrađen dom", istakao je Subašić.               

Dodao je da izgradnja kuće lagano teče, iako se brinuo kako će sve proteći. Ipak, prema njegovim riječima, rješenje je došlo kroz humane parkinge.

Iz Gradske uprave su ranije naveli da je predviđeno da humana parking mjesta budu određena ispred zgrade Gradske uprave, na "Krašovom" parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske i na parkingu kod Gradskog stadiona.

Takozvana humana parking mjesta su posebno označena crvenom bojom sa znakom srca i inicijalima grada, a za svako parking mjesto je postavljen poseban saobraćajni znak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije