Banja Luka

Proširena ulica kod "Čajavca"

Proširena ulica kod "Čajavca"
Foto: Grad Banjaluka | Proširena ulica kod "Čajavca"
N.N.

BANJALUKA - Frekventna raskrsnica u Banjaluci na ukrštanju kod nekadašnjeg "Čajavca" i "Medicinske elektronike" proširena je ovih dana, kako bi se ublažile česte saobraćajne gužve u ovom dijelu grada.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je proširena raskrsnica na ukrštanju ulica Jovana Dučića i Vuka Karadžića, s ciljem ubrzanja saobraćajnog toka u centru grada.

Iz smjera Muzičke škole, saobraćajnica je prije raskrsnice proširena za oko  metar s lijeve i desne strane, čime su stvoreni uslovi za dvije saobraćajne trake iz navedenog smjera. 

Takođe, dalje ka Novoj Varoši, saobraćajnica je proširena sa desne strane u dužini od 50- tak metara, čime su i iz smjera Nove Varoši stvoreni uslovi za dvije izlazne saobraćajne trake.

"Na ovaj način će biti povećan kapacitet raskrsnice i omogućen bolji protok saobraćaja", ističu u Odjeljenju.

U Odjeljenju podsjećaju da su slične intervencije, koje su prošle godine urađene na više lokacija širom grada, dale pozitivne efekte i da su, uz skromna ulaganja, eliminisana zagušenja na tim, kritičnim tačkama. 

Intervencije, poput ove, već su urađene na spoju Ulice Ranka Šipke i Zapadnog tranzita, produženju saobraćajne trake kod bivšeg "Čajavca", te na lokaciji kod Kampusa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije