Banja Luka

Prvi "Ćevap fest" u Banjaluci: Obustava saobraćaja u centru grada

Prvi "Ćevap fest" u Banjaluci: Obustava saobraćaja u centru grada
Foto: N.N. | Prvi "Ćevap fest" u Banjaluci: Obustava saobraćaja u centru grada
N.N.

BANJALUKA - Zbog održavanja manifestacije "Ćevap fest", od 10.00 časova 13. januara do 01.00 čas 14. januara biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save (Narodnog pozorišta RS) do Ulice Marije Bursać (hotela 'Palas').

Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U toku obustave saobraćaja, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa preko stare autobuske stanice, odnosno u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Na manifestaciji, koja će trajati od 11.00 do 23.30 časova, učestvovaće kulturno-umjetnička društva, tamburaši i mnogi drugi.

Jutro je rezervisano za dječije nastupe. Od 11.00 do 13.00 časova – pionirski sastavi folklornih društava "Veselin Masleša", "Pelagić" i "Sveti Sava", te Radovan Ivanović (solo harmonika) razveseliće posjetioce prvog "Ćevap festa".

Popodne je rezervisano za banjalučki humor. Od 13.30 do 14.45 časova – Milorad Telebak – jezička komedija "Kroz srpski jezik sa smijehom", a od 14.45 do 15.45 časova Dušan Jokić – "Kako od seljačine napraviti umjetnika", te od 15.45 do 16.05 časova Velimir Blanić – "Predavanje o štetnosti duvana".

Za kraj je planirano da se od 19.00 do 21.00 čas održi koncert Gradskog tamburaškog orkestra. Dok će oni najizdržljiviji moći da od 21.15 do 23.30 časova uživaju u muzičkom spektaklu banjalučkog benda "Odeon".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je ranije da banjalučki ćevap prepoznaju i turisti koji dolaze u Banjaluku, te pozvao građane da posjete ovu manifestaciju.

Zvanični promoter "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović rekao je da je banjalučki ćevap gastronomski brend koji zaslužuje više pažnje.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije